Obilazak Uzdola

Načelnik općine Prozor-Rama u četvrtak, 7. veljače 2019., obišao je Uzdol gdje se izravno upoznao sa štetama koje su nastale nakon nedavnih poplava. 

Iako su odmah nakon smirivanja vremena Uzdolski kraj i druga mjesta gdje je bilo šteta obišle stručne službe, načelnik općine dr. Jozo Ivančević  je svakako htio obići teren i steći osobni uvid u stanje. Tako je obišao Gračac, Gmiće, Periće i danas Uzdol.

Tijekom posjeta Uzdolu razgovarao je s predsjednikom vijeća mjesne zajednice Uzdol, Ljubunci, Krančići i Donja Vast, Zoranom Piplicom i mještanima ovih naselja.

Na području ove mjesne zajednice nastale su brojne štete kao što su odroni putova u Ljubuncima od Rike prema Uzdolu, začepljenje odvoda, odroni, obrušavanje nasipa sa rasvjetnim stubovima, odron na cesti između crkve i škole, zatim u Gornjim Brajkam, velika oštećenja puta prema Donjim Brajkama, makadamski lokalni put Kolakušići – Perići, put na Krančićima, odnosno, u naselju Barešići-Radoši te brojni odroni koje je već ranije saniralo JKP “Vodograd”.

U razgovoru s mještanima načelnik Ivančević je kazao da će sve nastale štete biti sanirane i izvršiti potrebni radovi kako bi se smanjila mogućnost za neka nova ovakva oštećenja. Također je kazao da će općina podržati akcije mještana u čišćenju odvodnih kanala i čišćenje putova i to strojevima i financijski.

Copyright 2020. Sva prava pridržana. | Pravila privatnosti | Izrada i održavanje: KRAFTBIT