Foto: Završeno asfaltiranje dionice Izlaz-Orašac, slijedi odmah nastavak daljnjih radova

Vrijeme pandemije koronavirusa otežava provođenje brojnih projekata, no, na području općine Prozor-Rama projekti se provodi planiranim ritmom poštujući zadane upute struke i nadležnih institucija.  Tako su i djelatnici Livnoputova d.o.o. završili asfaltiranje prve dionice puta Izlaz-Orašac. 

Djelatnici Livnoputova d.o.o. završili su asfaltiranje dionice puta Izlaz (R 418-a Rama-Tomislavgrad) Orašac 17. travnja 2020..  Tijekom prošle godine općina Prozor-Rama financirala je asfaltiranje puta  od Proslapa do Kozla odnosno do Kordića. Tada je najavaljeno i uređenje puta Izlaz – Orašac te je dovršena prva dionica.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević posjetio je završne radove  u petak, 17. travnja 2020. godine. Tom prigodom je pohvalio izvođače radova na uspješno realiziranoj zadanoj projektnoj dionici. Tijekom posjeta osvrnuo se i na ovo pandemijsko vrijeme i ne dobronamjena pisanja pojedinaca o stanju i radovima koje provodi općina Prozor-Rama: “Drago mi je da je ova dionica završena kako je planirano iako smo se bojali otežavajućih okolnosti zbog pandemije koronavirusa. Odmah nakon potpuno završenih radova na ovoj dionici nastavlja se dalje proširivanje puta prema Orašcu. Neshvatljivo je zlurado pisanje i komentiranje osoba koje nisu stručne u svezi ovih radova i drugih, a posebice kada je riječ o našoj uspješnoj preventivnoj borbi protiv koronavirusa. Ovdje moram reći da je više nego žalosno istupanje onih koji se pokušavaju staviti iznad struke te određivati kvalitetu radova. Ove poslove vode inžinjeri, a ne neki seoski dilingeri koji samo zlobno komentiraju sve ono što općina Prozor-Rama izgradi. Gdje su ti projekti koje su oni i njihovi mentori realizirali? Što su to dobroga donijeli osim svojih iznošenja mržnje i negativnosti?  Takvi isti i slični ne mogu podnijeti našu borbu protiv koronavirusa. Hvala Bogu da do sada nema oboljelih. Umjesto da se bave svojim obvezama i pokušaju pomoći u našoj zajedničkoj bori oni se primjerice uhvate šatora  ispred Doma zdravlja “Rama”  i s tim pokušavaju cirkusiti. Šator smo postavili među prvima u županiji kao trijažu  da eventualno zaražena osoba ne uđe u zgradu Doma zdravlja i da nam ne bude kao u mostarskoj bolnici. Sve radimo kako nalaže Svjetska zdravstvena organizacija i nadležne službe. Od samog početka sve naše službe izvrsno funkcioniraju. Vrše se dezinfekcije od javnih prostora do dostavnih vozila. U svemu tome treba istaknuti dobar i pravi odnos naših građana koji poštuju upute.”

Ovdje svakako trebamo podsjetiti da se u isto vrijeme radi na izgradnji vodovoda za naselja Lug i Hudutsko.

Copyright 2020. Sva prava pridržana. | Pravila privatnosti | Izrada i održavanje: KRAFTBIT