Dom zdravlja Rama dobio najsuvremenije specijalizirano vozilo

Vozni park Doma zdravlja Rama  od danas je bogatiji za novo, specijalizirano vozilo.

Radi se o vozilu koje je opremljeno najsuvremenijom opremom za pružanje prve pomoći pri spašavanju života, odnosno održavanju unesrećenih na životu do dolaska u Dom zdravlja ili bolnicu.

Svečana primopredaja izvršena je danas u dvorištu Doma zdravlja Rama , gdje su  Anita Drnetić ispred Ministarstva zdravstva RH i  načelnik općine dr. Jozo Ivančević  uručili  ključeve vozila direktorici Doma zdravlja dr. Mari Anđelić.

 ''Ovo vozilo namijenjeno je za teške bolesnike i za osobe koje su teško nastradale u nesrećama, a kako znamo o životu odlučuju prije svega trenuci pružanja pomoći od mjesta nesreće pa sve do ustanove u koju se prevozi, pa smo  sigurni  da će ovo vozilo zasigurno pomoći u spašavanju života istaknuli su donatori.Ono je opremljeno najsuvremenijom aparaturom za pružanje prve pomoći i održavanje života do bolnice, a osim kvalitetne aparature najvažnije je i kvalitetno osoblje. U Domu zdravlja  Rama imamo kvalitetno osoblje, sada je tu i suvremena aparatura, pa mogu potvrditi da smo napravili dobar posao. Imajući u vidu što se sve posljednjih godina  napravilo u Domu zdravlja Rama , ne samo na rekonstrukciji prostora, nego i u nabavci opreme, pa evo sada i ovoga vozila, možemo reći da imamo Dom zdravlja koji je razinu usluge podigao na najveću razinu'', istaknuo je za medije načelnik Ivančević.

Direktorica Doma zdravlja Rama dr . Mara Anđelić naglasila je kako je ovo najsuvremenije vozilo koje je ustanova dobila. ''Moram se prije svega zahvaliti Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske koja je donirala 400.000  kuna  i  Općini Prozor Rama  koja je donirala 60.000 maraka za kupovinu ovoga automobila, koji će zasigurno puno pomoći onima kojima je to potrebno kada je u pitanju održavanje na životu od mjesta nesreće pa sve do određene ustanove, jer je opremljeno najsuvremenijom medicinskom opremom  od defibrilatora, priključaka za kisik, EKG-a, pacijent monitora, aspiratora, respiratora, pribora za oksigenaciju i imobilizaciju“, kazala je u izjavi za Radio Ramu  ravnateljica Doma zdravlja Rama dr Mara Anđelić .

Ukupna vrijednost vozila iznosi 160.000 KM.

Copyright 2020. Sva prava pridržana. | Pravila privatnosti | Izrada i održavanje: KRAFTBIT